Elke twitteraar kent het wel: Leuk! Een nieuwe volger erbij, die ga ik even een privébericht (DM) sturen aangezien het een interessant persoon kan zijn voor mijn bedrijf. Oeps over de 140 karakters heen…

Dit kan jouw social selling aanpak erg veranderen. Een nieuwe volger wil je een goed en duidelijk verhaal kunnen sturen. Wil je toch een duidelijk bericht sturen, dan zit je te worstelen met de woorden die je gebruikt en verzin je ter plekke nieuwe afkortingen om zo toch nog een bericht te kunnen versturen. Maar nu Twitter de 140 teken limiet voor privéberichten heeft geschrapt gaan er veel nieuwe deuren open. (Nu.nl)

Privéberichten geven nu de mogelijkheid om gesprekken te hebben over nieuws, zaken, evenementen etc. Wat betekent dit voor social selling? Naar mijn mening een hoop. Twitter wordt nu naast Linkedin en Facebook een nog aantrekkelijkere plaats voor social sellers.

Customer service via Twitter wordt ook in één klap makkelijker met de nieuwe limiet van 10.000 karakters. Bedrijven kunnen hun klanten en prospects duidelijke en uitgebreide uitleg sturen via privéberichten.

Twitter wil met de langere berichten de dienst aantrekkelijker maken. De dienst ziet de groei van haar ledental steeds verder afnemen. Bovendien presteert het bedrijf financieel niet goed.

Commercieel gezien lijkt dit een slimme zet. Nu is het een kwestie van afwachten of Twitter de populariteit van Linkedin zal verminderen en het eigen ledental weer zal zien groeien. Wat denk jij, is dit Twitters redding?