De manier om je connecties te beheren op LinkedIn is een paar maanden geleden compleet aangepast. Dat was al een hele grote verbetering. Het enige wat mij daarbij nog stoorde was de meldingen van wie er jarig was of een nieuwe baan had etc. bovenaan mijn lijst met contactpersonen. Dat heeft LinkedIn nu ook aangepast:

Vanaf nu heb je bovenaan in je profiel de mogelijkheid om direct naar al je Connections te gaan of om Keep in Touch te selecteren.

Keep in Touch geeft een overzicht van de mensen in je eerstelijns netwerk met verjaardagen, nieuwe banen, work anniverseries, verhuizingen en (als je je agenda gelinkt hebt) met wie je vandaag afspraken hebt:

 

Keep-in-touch-LinkedintoresultsConnections en keep in touch te splitsen is echt een verbetering. Mijn tip is om één keer per dag even bij Keep in Touch te kijken.

Pas wel op met lukraak iedereen te feliciteren met hun nieuwe baan of work anniversary. Ik heb het al gezien dat mensen werden gefeliciteerd omdat ze “2 years this February at beschikbaar voor nieuwe uitdaging”. Dat lijkt me geen felicitatie waard. Ook zie ik mensen die nu pas hun profiel updaten terwijl ze al anderhalf jaar of langer ergens werken. Dan is dat dus geen nieuwe baan.

Ik hoop en verwacht dat LinkedIn in de toekomst de mogelijkheid biedt om nieuwe banen of carriere veranderingen niet te delen met je netwerk.

Verder denk ik dat deze functionaliteit bijzonder zinvol is en je kan helpen om je netwerk op de hoogte te houden van de ontwikkelingen die bij jou spelen. Als je zelf één keer per dag even ‘in touch’ bent met je netwerk, zul je snel merken dat jouw netwerk dat ook met jou gaat doen…