Korte tijd geleden introduceerde LinkedIn SHOWCASE PAGES! Dit verwelkomde ik enorm omdat ik het als een mooie aanvulling zag op het bestaande aanbod om jezelf, je bedrijf en je producten en/of merken onder de aandacht te brengen van je doelgroep.

 

Naast de hoofd bedrijfspagina, hadden bedrijven nu dus Showcase Pagina’s, Products & Services en Careers. LinkedIn heeft nu echter besloten om Products & Services, het tabblad waarin je als bedrijf je producten en diensten onder de aandacht kon brengen, per 14 april 2014 te verwijderen! Dit nieuws komt als donder bij heldere hemel… ja ook voor mij.

Je ziet de laatste tijd juist een enorm groei van de tijd en aandacht die bedrijven aan hun bedrijfspagina besteden en vooral ook aan hun producten en diensten pagina’s inclusief het speciaal laten ontwerpen van logo’s.

Aan de ene kant begrijp ik het. De layout van de products & services pagina’s passen visueel wellicht niet meer zo mooi in de nieuwe stijl van andere LinkedIn pagina’s zoals Showcase pages. Maar dan zou een re-design van deze pagina’s logischer zijn geweest. Wat wel een voordeel is ten opzichte van een Product Pagina is dat je er content op kunt delen waarop gereageerd kan worden, en die geliked en gedeeld kan worden.

Niet te vergeten – wat ook belangrijk is voor de inkomsten van LinkedIn – je kunt deze updates sponsoren. Er is niets mis mee dat LinkedIn hieraan wil verdienen. Ze bieden een prachtig platform wat door de meeste gebruikers gratis wordt gebruikt. Alleen waarom kunnen de product pagina’s en de showcase pagina’s niet allebei, naast elkaar blijven bestaan?

linkedintoresults-linkedin-showcase-products-pages

Enkele weken geleden schreef ik nog in dit artikel op Emerce dat je binnenkort wellicht als MKB bedrijf geen eigen website meer nodig hebt als je goed gebruikt maakt van LinkedIn. Die woorden neem ik terug. Ik verwachtte juist een uitbreiding van de mogelijkheden van producten en diensten, niet een afschaffing.

Daar staat tegenover dat LinkedIn nu voorstelt dat je Showcase pages gaat gebruiken voor je producten en diensten. Dus voor iedere productgroep een nieuwe showcase pagina. Mijn advies: ik zou er voorlopig nog niet al te veel tijd en aandacht aan besteden. Showcase Pages zijn visueel dan wel aantrekkelijker, qua functionaliteit schieten ze op alle vlakken tekort. Het is dan ook jammer dat LinkedIn deze feature niet eerst heeft doorontwikkeld zodat je een product pagina kunt omzetten naar een showcase pagina.

Showcase Pagina’s vs. Product Pagina’s

Waarom Showcase Pagina’s minder waardevol zijn:

  1. Je moet compleet van voor af aan beginnen met het creëren van een groep volgers, voor iedere afzonderlijke Showcase Pagina
  2. Je kunt geen Youtube video toevoegen aan de pagina, behalve dan via een status update, die na een tijdje dus uit zicht is verdwenen.
  3. Je kunt geen speciale aanbieding meer maken, behalve dan weer via status updates
  4. Je kunt niet langer specifieke medewerkers etaleren als specialisten van een product of dienst
  5. Je kunt geen disclaimer meer toevoegen
  6. Je kunt geen aanbevelingen meer ontvangen voor je producten of diensten
  7. het is lastig terug navigeren naar de hoofd bedrijfspagina
  8. je kunt alleen de eerstelijns connecties zien die je Showcase Pagina volgen, geen tweedelijns, etc.

Ik ben dus nog lang niet overtuigd van de meerwaarde van Showcase Pagina’s en ik adviseer je om voorlopig je berichten vooral te delen via je hoofd bedrijfspagina.

 

Ik ben wel benieuwd naar jouw mening. Gebruik jij Showcase Pagina’s? Ga je ze gebruiken? Laat het me weten in een reactie hieronder.

P.S. Iedere beheerder van een bedrijfspagina krijgt voor die datum een email van LinkedIn waarin de mogelijkheid wordt geboden om de Products & Services aanbevelingen te downloaden. Heb je die email nog niet ontvangen, dan kun je het ook zelf aanvragen bij LinkedIn, via deze link: https://help.linkedin.com/app/ask/path/rcpsr. Je krijgt dan een overzicht van al je aanbevelingen in een Excel bestand. Mijn advies, maak ook een screen shot van iedere individuele aanbeveling.