Het is al best mogelijk dat jij iedere week een melding van LinkedIn krijgt met daarin o.a. de verjaardagen van je connecties. Leuk natuurlijk, maar wist je dat je dat ook dagelijks kan krijgen? En nee, daar heb je geen betaalde account voor nodig.

Het eerste wat je moet doen is LinkedIn Contacts activeren (je moet hiervoor wel Engels als gebruikerstaal instellen, na het activeren kun je weer terugschakelen naar Nederlands). Als je veel connecties hebt, dan kan het even duren voordat Contacts is geactiveerd. Check het even en klik op Contacts.

N.B. het is zo dat LinkedIn deze functionaliteit nu op grote schaal aan ‘t uitrollen is. Dat betekenet dat de meesten deze functie onmiddellijk zullen krijgen, maar het kan ook zijn dat je eerst op een wachtlijst komt te staan. 

Zie je de lijst met Contactpersonen en daarboven drie personen met een melding van hun verjaardag, nieuwe baan of ‘work anniversary’? Dan zit je goed. Zo niet, klik dan op de knop om Contacts te activeren. 

Schermafbeelding-2013-05-31-om-16.03.37

Daarna zullen je Contacts geactiveerd zijn. Dat is goed. Ga nu naar je Instellingen pagina (Privacy & Settings). Je zult waarschijnlijk je wachtwoord ook nog eerst even moeten ingeven.

linkedintoresults_privacy_settings

Klik daar op set de frequency of emails onder Communications. Daarna heb je onder Updates & News nu de mogelijkheid gekregen om iedere dag een Update te ontvangen van LinkedIn. In die update staan de verjaardagen, nieuwe posities, etc. van je connecties. Je connecties zullen het zeker waarderen als ze een kort persoonlijk berichtje van je krijgen op hun verjaardag.

Heb jij zelf je verjaardag eigenlijk ook al ingesteld op je profiel? Dit kun je toevoegen onder Additional Info… oh, en geen zorgen hoor… als je dat niet wilt, dan kun je het jaartal gewoon weglaten 😉

linkedintoresults_linkedin_birthdays
P.S. interesse om snel en direct nieuwe leads te genereren via LinkedIn? De LinkedIn Masterclass van 31 oktober was binnen 2 dagen uitverkocht, maar voor de extra Masterclass van 19 november zijn op dit moment nog maar vier plaatsen vrij. Meer informatie of om je direct aan te melden vind je hier.
Groet,
~Perry