De Verleiding weerstaan!

Als je iemands LinkedIn profiel bezoekt, dan zie je vaak aan de rechterkant van zijn of haar pagina “People also viewed” (of “Ook bekeken” als je Nederlands als gebruikstaal hebt ingesteld). Dat lijkt leuk, totdat je je realiseert dat dat dus ook op jouw profiel staat.

Dat betekent dus, dat als iemand je heeft gevonden op LinkedIn en dus interesse in je toont, dat deze persoon door LinkedIn wordt verleid om profielen van andere (vaak opvallend mooie!!) mensen te gaan bekijken.

Wil je dat? Lijkt mij van niet… je hebt toch liever dat ze zo lang mogelijk op jouw profiel blijven om zoveel mogelijk over jou te weten te komen… zonder afleiding…

linkedintoresults-distractionGelukkig kun je dit zelf aanpassen. Ga hiervoor naar je LinkedIn Settings. Onderaan de pagina zie je Show/hide “Viewers of this profile also viewed” box, klik hierop en zet het vinkje uit. Dat is alles!

linkedintoresults_viewers

Vergelijk het bijvoorbeeld eens met hoe je je gedraagt op een netwerkborrel. Als je daar met iemand staat te praten zit je toch ook niet constant om je heen te kijken of je andere, nog interessantere mensen ziet… of doe jij dit wel? 😉

Groet,
~Perry