Vanaf vandaag ondersteunt LinkedIn geen RSS feeds meer in LinkedIn Groepen!

Oké, dat betekent misschien niet dat de LinkedIn groepen compleet op de schop gaan… dat is inderdaad lichtelijk overdreven, maar het is in ieder geval wel een hele fijne en positieve ontwikkeling. Wat het in feite betekent is dat alle berichten die vanaf nu in een groep geplaatst worden ook daadwerkelijk door een fysiek persoon zijn geplaatst… niks geen geautomatiseerde berichten meer.

linkedin-spamToegegeven… ik heb mij er in het verleden ook schuldig aan gemaakt, want makkelijk was het wel… gewoon de RSS feed van je blog automatisch door laten plaatsen in je groep, je hebt nergens geen omkijken meer naar…En dat was nou precies het probleem! De personen die de RSS feeds in hun groepen plaatsten, keken vervolgens niet zelf meer in hun groepen… eigenlijk dus gewoon SPAM! 

Ik denk daarom dat dit nog wel eens een uiterst verrassend positieve uitwerking gaat hebben op de LinkedIn groepen waar je lid van bent en waarin je ook actief bent!

Nu we het toch over groepen hebben, een vraagje… ik ben zelf van bijna 50 groepen lid, maar ik ben echt maar in ongeveer drie groepen redelijk actief…

En jij? Van hoeveel groepen ben jij lid én in hoeveel groepen ben jij ook actief (min. 1x per week lezen of reageren)?

Groet,
~Perry van Beek