Word jij gevonden op LinkedIn? Heel recent maakte LinkedIn bekend officieel 200 miljoen gebruikers te hebben. Dat is zonder meer indrukwekkend. Hieronder vind je een Infographic van LinkedIn zelf die daar wat meer over verteld.

Toch vind ik de statistieken over Nederland in feite nog veel indrukwekkender… en dan bedoel ik niet dat Jan en Monique de meest populaire namen zijn op LinkedIn… 😉

Beroepsbevolking

Van de wereldwijd 200 miljoen LinkedIn gebruikers, komen er bijna 4 miljoen uit Nederland. Als je je realiseert dat de totale beroepsbevolking in 2012 7,4 miljoen is, betekent dat dus dat ruim 50% van de beroepsbevolking in Nederland LinkedIn gebruikt. Nergens ter wereld is dat aantal zo hoog.

Zoekopdrachten

Maar wat misschien wel nog interessanter is, is dat er jaarlijks 5,7 miljard zoekopdrachten worden geplaatst op LinkedIn. Als je dat terugrekent naar Nederland, kom je op ruim 300.000 zoekopdrachten per dag.

Wat denk je, wordt er ook naar jouw vakgebied gezocht? En wie wordt er dan gevonden, jij of toch eerder de concurrent? Heb je zelf al eens gekeken wie er dan bovenaan komt? Probeer het zelf ook eens:

Schermafbeelding-2013-02-07-om-15.06.12

 

Met 300.000 zoekopdrachten per dag kun je er zeker van zijn dat er ook gezocht wordt op jouw vakgebied. Hoe vaak jouw profiel wordt gevonden kun je mooi zien op de pagina Profile Stats. Aan de rechterkant van de pagina vind je een grafiek waar je kunt zien hoe vaak jouw profiel is getoond in zoekopdrachten:
Schermafbeelding-2013-02-07-om-15.14.08
Hoe vaker je voorkomt in de zoekresultaten, hoe groter de kans dat men jouw profiel ook bezoekt. Dit overkwam een klant van mij recent nadat we zijn profiel onderhanden hadden genomen:

De eerste stap die je hervoor moet nemen – ik loop het risico in de herhaling te vallen – is ervoor te zorgen dat je profiel All-Star is, begin dus met het downloaden van de GRATIS LinkedIn Profiel Checklist.

Welke vijf cruciale dagelijkse stappen je verder moet nemen deel ik op 21 maart in het eerste LINKEDIN MASTERY seminar van dit jaar. Inschrijven kan nog niet, vooraanmelden wel door direct te mailen naar mastery@linkedintoresults.nl.

Groet,
~Perry van Beek

btn_viewmy_160x33