LinkedIn Profielsterktes. Vorige week plaatste ik een bericht over de zes nieuwe profielsterkte niveaus die LinkedIn nu biedt: Just startingBeginnerIntermediateAdvancedExpert en All Star. Ik vroeg je onder meer of jouw profiel al All Star was, of Zeer Deskundig om de Nederlandse term te noemen die LinkedIn voor dit niveau gebruikt.

De meest gestelde vraag die ik daarop kreeg, was wat zijn nou de Nederlandse termen die LinkedIn hiervoor gebruikt. Ik heb contact gehad met LinkedIn en heb daarop het volgende antwoord gekregen:

 • Just starting = Nieuw
 • Beginner = Beginner
 • Intermediate = Gevorderd
 • Advanced = Ver gevorderd
 • Expert = Deskundige
 • All star = Zeer deskundig

Dit zijn dus de zes niveaus die je tegen kunt komen als je met je LinkedIn profiel aan de slag gaat.

Nu… als ik heel eerlijk ben… ben ik niet zo heel erg gecharmeerd van deze vertaling. Slecht vind ik het niet, maar het kan beter! De eerste twee niveaus vind ik zelf prima, maar vanaf dat punt kan het beter…

Intermediate & Advanced

Zo vind ik Intermediate niet hetzelfde als Gevorderd. Maar ja, om het nou als Middelmatig te vertalen gaat misschien ook wat ver. De vertaling voor Advanced daarentegen is in mijn ogen gewoon Gevorderd… toch?

Expert & All Star

Bij de laatste twee vertalingen heb ik een beetje het idee alsof de inspiratie op was. Sowieso, wat is er mis met Expert als Expert te vertalen? Maar ja, vind dan nog maar eens een goede vertaling voor All Star?

De vertaling zou dus wat mij betreft moeten zijn:

 • Just starting = Nieuw
 • Beginner = Beginner
 • Intermediate = ????????
 • Advanced = Gevorderd
 • Expert = Expert
 • All Star = ????????

Oeps… ik mis er twee en begrijp dus ook goed waar LinkedIn tegenaan liep. Daarom wil ik jou om hulp vragen:

Wat zijn jouw suggesties voor Intermediate en All Star?

Plaats je suggestie hieronder. De beste suggestie beloon ik met een Gratis Profiel Scan door mijzelf t.w.v. €75.

Oh ja, LinkedIn heeft aangegeven dat ze suggesties op prijs stellen, dus wie weet… 😉 Ik ben echt heel benieuwd naar jouw suggesties.

Groet,
~Perry van Beek

btn_viewmy_160x33

 

 

 

P.S. Heb jij het All Star niveau al bereikt? Zo niet, probeer het eens met behulp van deze GRATIS LinkedIn Profiel Checklist (Versie 2013!).