LinkedIn Email. Ik krijg daar vaak vragen over. En dan vooral over welk email adres je moet gebruiken als standaard LinkedIn email adres. Nu is het zo, dat steeds meer mensen hun LinkedIn database aan contactpersonen met enige regelmaat downloaden. Ik adviseer je overigens om dat ook minimaal éénmaal per maand te doen. Jouw lijst met connecties is veruit je meest waardevolle en belangrijke LinkedIn asset.
Hoe je dit doet? Dat is relatief eenvoudig. Je klikt in het hoofdmenu op Contacts (of Contacten als je Nederlands als hoofdtaal gebruikt). Klik vervolgens rechtsonder op de pagina op Export connections (connecties exporteren). Op de volgende pagina kun je kiezen in welk format je het bestand wil downloaden, zoals Microsoft Outlook, Outlook Express, Yahoo Mail, Mac OS X Address Book of Vcard.

Helaas is  het ook zo, dat mensen hier af en toe misbruik van maken. Ze laden hun hele email lijst in een Autoresponder programma en spammen hun connecties zonder dat jij daar dus toestemming voor hebt gegeven. Officieel is dit verboden in Nederland… maar ja, te hard rijden mag ook niet… 😉

LinkedIn Email Adres

e-mail symbol

Maar terug naar het onderwerp. Welk email adres zet je als standaard linkedin email adres? Mijn advies is om hiervoor een speciaal email adres aan te maken, bijvoorbeeld een gratis gmail of gratis hotmail email adres. Als je dan te veel gespamt wordt, kun je een nieuw gmail adres aanmaken en het oude gmail of hotmail adres gewoon verwijderen… verwijder dan natuurlijk wel eerst even de persoon die je zit te spammen uit je connecties, anders heeft het niet zo heel veel zin.

Door dit gmail of hotmail adres als je standaard linkedin email adres in te stellen, voorkom je dus dat je op je zakelijke of privé adres gespamt wordt. Maar, ik raad je wel aan om al je actieve email adressen toe te voegen aan je LinkedIn account, zodat je hierop ook gevonden kunt worden door je bekenden of relaties met wie je nog niet gelinkt bent. Succes!

P.S. heb je hierover een vraag, neem dan even contact met mij op. Dat kan via het contactformulier of door te mailen naar… mijn gmail adres: linkedintoresults@gmail.com 🙂

Groet,
~Perry

btn_viewmy_160x33