Nederlandse LinkedIn Gebruikers

Op 31 oktober 2011 schreef ik dat er de grens van 3 miljoen Nederlandse LinkedIn gebruikers inmiddels al gepasseerd zou zijn. In net iets meer dan een jaar is dit bericht alweer compleet achterhaald, want het duurt nu niet lang meer voordat we de grens van 4 miljoen Nederlandse LinkedIn gebruikers bereikt.Wereldwijd zijn er inmiddels al meer dan 200 miljoen gebruikers en iedere seconde komen er nog eens 2 bij.

LinkedIn heeft nu concreet meer dan 3 miljoen gebruikers in Nederland. Uiteraard is de ene gebruiker actiever dan de andere, maar die mensen die ontdekt hebben dat LinkedIn ze kan helpen zichzelf beter te profileren en te positioneren bij klanten, opdrachtgevers en/of een nieuwe werkgever kennen inmiddels de enorme waarde van dit online platform.

Drie miljoen Nederlandse LinkedIn gebruikers op een totale beroepsbevolking van ca. 7,5 miljoen. Dat zou betekenen dat ongeveer 40% van de Nederlandse beroepsbevolking LinkedIn heeft ontdekt. Dat is niet zo, maar heel erg veel scheelt het nou ook weer niet. Langzaamaan beginnen ook  ook ambitieuze studenten de waarde van LinkedIn te ontdekken. Dit is de snelst groeiende leeftijdsgroep op LinkedIn. Maar een kleine kanttekening is ook op z’n plaats, er zijn ook mensen die (per ongeluk) dubbele profielen hebben aangemaakt (lees hier wat je moet doen voordat je er één verwijdert).

Ruwweg gebruikt dus één derde van de Nederlandse beroepsbevolking LinkedIn. En hoe goed gebruik jij LinkedIn al?

Gratis LinkedIn Profiel Checklist

Net als ieder gebouw een fundament nodig heeft, hebben jouw activiteiten op LinkedIn ook een sterk fundament nodig. Dat fundament is in dit geval je LinkedIn profiel. Klik op de onderstaande afbeelding om de gratis LinkedIn Profiel Checklist te downloaden:

checklist_linkedin_profiel

Hou ermee op jezelf te verstoppen en laat de wereld op LinkedIn zien wat jouw meerwaarde is!

Héél veel plezier en succes op LinkedIn!

Groet,
~Perry

btn_viewmy_160x33