LinkedIn krijgt de laatste dagen de volle laag op Twitter, LinkedIn en zelfs op nu.nl vanwege de recente introductie van Social Advertising.

Maar wat is dat LinkedIn Social Advertising nu eigenlijk? Als jij leden of diensten aanbeveelt op LinkedIn, bedrijven volgt of andere activiteiten onderneemt op LinkedIn, dan kan jouw naam en foto worden gebruikt in gerelateerde advertenties aan andere LinkedIn leden. Vaak zal dit aan leden zijn waarme jij al gelinkt bent omdat dit de ‘social proof’ van die bewuste advertentie enorm verhoogt.

liadsarrow
Ik ben hier in deze vorm geen voorstander van! Vooral het ‘andere activiteiten‘ is vaag en biedt LinkedIn enorm ruime interpretatiemogelijkheden om jouw naam en foto te gebruiken in willekeurige advertenties om de ‘social proof’ van deze andvertenties te verhogen.

Maar ook wil ik niet dat mijn naam en foto wordt gebruikt bij advertenties van bedrijven die ik volg. Veel mensen volgen de bedrijfsprofielen van hun concurrenten op LinkedIn. Slim! Maar wel vreemd als jouw naam en foto ineens zou verschijnen bij een advertentie van je concurrent.

Waar ik wel een groot voorstander van ben is dat mijn naam en foto verschijnen in advertenties van bedrijven waarvan ik producten aanbevolen heb. Ik doe deze aanbevelingen niet voor niets. Ik doe dit omdat ik vind dat deze producten of diensten heel waardevol zijn en ik deel dit dus ook graag met mijn netwerk, ook als dat via advertenties gaat.

Ik hoop dan ook dat LinkedIn een onderverdeling gaat maken in de sectie Social Advertising in die drie genoemde categorieën. Maar voor alsnog is dit niet zo en is mijn aanbeveling om Social Advertising uit te zetten.

P.S. Social Advertising kun je uitzetten onder Settings, Account, Manage Social Advertising (haal daar het ✔ weg).

Groet,
~Perry