Vandaag een gast-bijdrage van fotograaf Erik Boschman. Erik deelt zijn visie op het nut van een goede profielfoto en waar je bij je LinkedIn profielfoto vooral op moet letten:

De LinkedIn profielfoto is vaak een onderschatte kiek. Een beeld, ook al is het maar 80×80 pixels zegt vaak meer dan 1000 woorden en geeft een eerste indruk. Je bent serieus bezig met LinkedIn en daarbij is een goede profielfoto onmisbaar en makkelijk realiseerbaar. Investeer in een fotosessie bij een professionele fotograaf, een goede portretfoto is zijn geld meer dan waard.

Wat is belangrijk bij een LinkedIn profielfoto van 80×80 pixels:

  • het gezicht moet voor anderen herkenbaar zijn, erg handig bij het netwerken…(dus geen helmen/zonnebrillen/funny hats etc.)
  • kies voor een rustige achtergrond en laat de achtergrond niet te veel aandacht wegnemen van het gezicht.( onscherp/wat donkerder/geen storende elementen of gewoon egaal)
  • laat de ogen spreken(ogen zijn de wegen naar de ziel…..)
  • gebruik het juiste licht!!! Het allerbelangrijkste; licht kan een foto maken of breken.
  • 9 van de 10 profielfoto’s op LinkedIn kan closer gecropped worden (het gaat om je gezicht)
  • kleur of zwart/wit.? mag allebei wat mij betreft. Je ziet zw/w wat meer bij de creatieven op LinkedIn. Ik vind trouwens dat deze groep over het algemeen betere profielfoto’s heeft….doe daar je voordeel mee; beter goed gepikt dan slecht verzonnen.

Je besteed veel aandacht & tijd aan je profiel, een goede foto is daar een belangrijk onderdeel van. Met een voor LinkedIn geschikte profielfoto maak je een LinkedIn killer profiel compleet

Enkele voorbeelden:

Erik, dankjewel voor je bijdrage!

Tot morgen,

Perry