Ik weet dat jij het net zo belangrijk vind als ik om een goed en helder profiel te hebben zodat je optimale resulaten uit LinkedIn haalt. Zoals je weet ontwikkelt LinkedIn zich razend snel en komen er continu nieuwe feautures om jou te helpen het maximale uit je netwerk te halen. Daarom vandaag de eerste in een serie van direct toepasbare LinkedIn tips.

Iedere werkdag presenteer ik een nieuwe, concrete LinkedIn tip. Ik realiseer me dat je sommige inzichten wellicht al kent en ik weet zeker dat je sommige andere tips ook nog niet kent. Wil je echt geen TIP missen? Abonneer je dan op de RSS feed hierboven.

Tip 1: Gebruik de summary niet voor een omschrijving van je bedrijf, maar voor een professionele omschrijving van je passie

In de Summary word je door LinkedIn uitgenodigd om wat te vertellen over jezelf. Heel kort gezegd: vertel dus ook wat over jezelf en geef geen omschrijving van het bedrijf waar je werkt. Daar is de Company Profile voor. Gebruik de summary voor een omschrijving van Je Passie! Vraag jezelf, “Wat drijft mij? Waarom doe ik wat ik doe?” Schrijf daarover. BELANGRIJK: hou het wel professioneel!

Waar moet je op letten bij het schrijven van je Summary:
•    Gebruik een tekstverwerkingsprogramma zoals Word, handig voor de spellcheck.
•    Praat niet over jezelf in de derde persoon, oftewel gebruik ‘ik’.
•    Gebruik veel relevante keywords over je vakgebied en je expertise.
•    Schrijf in de taal van je doelgroep.
•    Zorg dat je verhaal uniek is, zorg dat JIJ uniek bent in je summary.
•    Schrijf kort maar krachtig.
•    Heb je moeite met schrijven? Vraag een tekstschrijver je te helpen.

Heb je hierover vragen of opmerkingen, reageer dan gerust hieronder! Morgen weer een nieuwe LinkedIn Tip. En heb je suggesties voor een tip, plaats deze dan gerust in de LinkedIn groep Linked Group Marketing Nederland.

Tot morgen!
Perry